Brunskog

Ny bok om hemliga organisationer under andra världskriget

Den 19 september släpps en ny bok av författaren Berndt Andersson från Brunskog. Boken, ”Korgen är full av ruttna ägg”, är den tredje i en serie böcker som handlar om hemliga organisationer under andra världskriget.

Den nya boken utspelas efter kriget, berättar Berndt Andersson:
- Kalla kriget börjar ju då. Delvis börjar det i Berlin i juni 1948, när ryssarna blockerade Berlin och vi fick den så kallade luftbron. Boken utspelar sig i Berlin och München, men också i västvärmland.
Berndt Andersson berättar att själva grundhistorien är verklig, men han måste ändå kalla boken för en roman eftersom han inte vet vad personer har sagt och gjort eller hur händelseförlopp har varit. Berndt Andersson berättar också att det ligger mycket forskning bakom hans böcker:
- Jag har hållit på i över 40 år med den här forskningen. De platser jag beskriver har jag varit på och jag läser också dokumentation som finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".