KARLSKOGA

80 varslas vid BAE Systems i Karlskoga

BAE Systems Bofors i Karlskoga varslade idag 80 anställda om uppsägning. Varslet är ett resultat av det pågående förändringsarbetet inom företaget.

Sedan i våras har en översyn pågått inom företaget. Resultatet visar på en övertalighet bland tjänstemännen. Det säger informationschefen Christer Henebäck. I dagsläget jobbar 500 personer i Karlskoga, och vilka som får gå är ännu inte klart. Men det är på tjänstemannasidan som övertaligheten finns. De kollektivaanställda berörs troligen inte, enligt Christer Henebäck. Uppsagda medarbetare kommer i görligaste mån att erbjudas ny placering inom andra delar av BAE Systems, säger vice vd Håkan Åhsberg. BAE Systems köpte Bofors sommaren 2005 och tillverkar materiel till försvarsindustrin. Koncernen har cirka 2.000 anställda och omsätter cirka 4,5 miljarder kronor i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista