Karlstad

Hjälp med städningen för anställda

Metso Paper tycker att deras anställda ska ha hjälp med städningen och har därför bjudit in ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster.

Som en del i Metso Papers satsning att förbättra personalens hälsa vill de uppmuntra sina anställda att anlita hushållsnära tjänster. Framförallt genom att upplysa om den möjligheten finns, men även genom att göra det smidigare och billigare att göra slag i saken.
På intranätet flaggas det just nu för ett specifikt företag som de har avtal med. Avtalet innebär att tjänsterna kommer att bli billigare och det kommer ges mängdrabatt på barnpassning. Nästa vecka är företaget inbjudet till Metso Paper för att presentera sina tjänster och förhoppningsvis väcka de anställdas intresse.
Men synen på att anlita hemhjälp är inte entydigt positiv. När det förra året blev möjligt att få skattelättnader för hushållsnära tjänster gick den så kallade pigdebatten het i medierna och det har Hans Lingsell, personalchef på Metso Paper märkt av. Han har ändå en tydlig bild av hur bra de anställda kan få det och vill att företaget ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista