Ett av borden där det spelades poker under mordkvällen. Foto: Polisens förundersökning
GRUMS

19-åring åtalas för mord

En 19-årig man och hans 45-årige pappa åtalades på tisdagen vid Värmlands tingsrätt efter en dödsskjutning i Grums i somras. En man sköts ihjäl och en skadades.

Sonen misstänks för mord, försök till mord, olaga hot och grovt vapenbrott. För pappan gäller åtalet olaga hot och grovt vapenbrott. En man sköts ihjäl och en skadades av den unge mannen.
Skottdramat inträffade vid en illegal spelklubb i centrala den 8 juni. Den som skadades blev skjuten inomhus med ett pistolskott som träffade i bröstet. Därefter sköts den andre mannen utomhus med, enligt åtalet, i vart fall med fyra skott. Mannen dog.
Enligt chefsåklagare Tomas Olsson är omständigheterna kring skjutandet inte helt klarlagda.

-Vi har olika hypoteser om motivbilder, säger åklagaren till TT.

Den 19-årige mannen ska dock, enligt åklagaren ha vitsordat de faktiska omständigheterna, det vill säga att han har skjutit. Pappan nekar till brott och är numera försatt på fri fot. Åklagaren anser att han inte kan knytas till själva skjutandet och för de andra brotten han misstänks finns inte längre häktningsskäl.
(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".