Karlstad/Hammarö

Inget gemensamt bad för kommunerna

Det blev ett nej till ett gemensamt badhus mellan Karlstad och Hammarö efter beslut av Hammarös kommunstyrelse. Hammarös kommunledning menar att det finns andra prioriteringar.

Kommunalråd Håkan Holm i Karlstad säger att det var ett tråkigt besked dom fick idag, men viktigt för att kunna gå vidare.
Det började med en fråga från Karlstad kommun till Hammarö kommun om dom ville dela driftansvaret för en nytt och ombyggt badhus i Karlstad.
Det skulle innebära cirka fyra miljoner kronor per år i driftskostad för Hammarö.
Och det dom skulle tjäna på affären är att deras skolungdomar skulle få gratis och garanterad plats för simundervisning i badhuset.
I måndags samlades kommunstyrelsens arbetsutskott för att ta ett beslut - och det blev ett nej till ett gemensamt badhus av den politiska majoriteten i Hammarö.
Som det ser ut idag har Hammarö enbart en bassäng som är 12 meter lång i Säterstrand, vilket är för kort för att skolungdomar ska kunna göra simprov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista