Eda

Kommunchefen kritiseras av den politiska majoriteten

Det stormar ännu en gång inom politiken i Eda kommun.
Den politiska majoriteten som består socialdemokraterna och av hela Edas lista har på ett möte sagt att man inte har förtroende för kommunchefen, Bo Nilsson, vilket han på omvägar fått reda på, utan att något politiskt beslut fattats.

Centerpartisten Johanna Söderberg, som sitter med i kommunstyrelsen för oppositionen, är mycket kritisk till hur ärendet har skötts.
- Det här är bedrövligt. För några månader sedan så kritiserade majoritetens ordförandegrupp Hans-Peter Jessen och ville att han skulle avgå. Och nu har de tydligen hastigt och lustigt flyttat över sitt misstroende mot kommunchefen istället, säger Johanna Söderberg.
- Innan förra kommunstyrelsemötet fick vi i oppositionen information av majoriteten att de inte längre hade förtroende för kommunchefen och att de skulle förhandla med honom. Men vi fick inte reda på vad det berodde på, eller vilket målet med förhandlingarna var.
Bo Nilsson vill inte uttala sig före mötet i morgon om sin framtid som kommunchef i Eda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista