Grums

Ytterligare tre åtalas efter mord

Idag åtalades de tre män som sedan månadsskiftet september/oktober suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet vid en illegal spelklubb i Grums i början av juni.

Det är två män - 21 och 22 år gamla från Karlstad, och en 26-årig man från Karlskoga - som misstänks för skyddande av brottsling och vapenbrott. Båda brotten är grova brott, enligt åklagaren.

Enligt åtalet åkte de tre från mordplatsen tillsammans med den nu 19-årige man som avlossade de dödande skotten. När de kom till Karlstad överlämnade 19-åringen pistolen med uppmaningen att de tre skulle skaffa undan och förstöra den.

På så sätt har de, enligt åklagaren, röjt undan bevisning i ett mycket allvarligt brott, trots att de visste vad som skett. Mordvapnet har ännu inte hittats.

Rättegången inleds på onsdag mot 19-åringen och hans 45-årige far, som också varit inblandad, och också mot de tre som nu åtalats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista