Flygjippo utlöste storlarm i Karlstad

Det var två 18-sitsiga sk Jetstreamplan som hyrts in för en privat tillställning och som upprepade gånger flög över Karlstad för att sen avsluta uppvisningen med ett fingerat raketanfall över Inre Hamn. Vid låtsasanfallet sprängdes en kraftig fyrverkeripjäs.
Många boende i området framförallt i höghusen på det sk Glasberget blev panikslagna av flygplanen och fyrverkerismällen och SOS-centralen och polisen fick in hundratals larm.Vakthavande polisbefäl slog storlarm och samtliga poliser i tjänst i Karlstad och dess ytterområden kallades till Glasberget och räddningstjänsten hade högsta beredskap. Flyguppvisningen var en del av invigningen av riksmötet för organisationen Round table som är ett nätverk för yngre företagare. Planen hade tillstånd att flyga på lägst 300 meters höjd och för ett simulerat anfall men polisen tror att planen flög betydligt lägre. - Vi har skjutit av en större fyrverkeripjäs. Den var inte jättestor bara stor, säger den ansvarige på Round table till TT och säger att larmet bygger på ett missförstånd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".