Foto: Christine Odén, SR Gävleborg.

Värmlänningar i förhör om dopningsbrott

En jättelik dopningshärva nystas just nu upp av polisen i Gävle. Tillsammans med andra länspolis-
myndigheter och Rikspolisstyrelsen hämtades imorse ett 40-tal personer från hela landet till förhör. Enligt Per Ström, informationschef på polisen i Värmland, har husrannsakningar genomförts hos två värmlänningar på tisdagen.

Hos en 19-årig man i Munkfors hittade polisen en ansenlig mängd dopningspreparat. Så pass mycket att det förmodligen är avsett att säljas vidare till andra. 19-åringen är misstänkt för ringa dopningsbrott, men han är inte anhållen utan släpptes på fri fot efter förhör.
Polisen gjorde även en husrannsakan hos en 28-årig man i Karlstad, men fann ingen narkotika hemma hos honom. 28-åringen är i dagsläget inte misstänkt för brott.
En utredning har nu påbörjats, som både kommer att skötas från Värmland och från Gävle där den huvudmisstänkte 51-årige mannen sitter häktad.
Exakt vilka kopplingarna är mellan de båda värmlänningarna och de övriga misstänkta i dopningshärvan, kunde Värmlandspolisens informationschef Per Ström på tisdagen inte svara på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista