Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX
Karlstad

Ulf Lundell till Karlstad

Ulf Lundell kommer till Karlstad i vår, då han ger sig ut på en sex spelningar lång turné i landet. Den sjätte mars uppträder han på Löfbergs Lila Arena med Omaha-2009-turnén, som bär namn efter skivan han släpper i slutet av nästa månad.

Ulf Lundell, som fyller 60 år nästa år, har varit verksam musiker och författare sedan tidigt 70-tal. 1976 gav han ut sin andra och kanske mest uppmärksammade roman Jack, och 1982 släppte han skivan Kär och galen, med den populära låten Öppna landskap. Då höjdes till och med röster runt om i landet som ville göra Öppna landskap till Sveriges nationalsång.
Just nu befinner sig Ulf Lundell ute på turnén ”Unplugged”, som avslutas i Köpenhamn i mitten av november.
Ulf Lundell har varit synnerligen produktiv under sin artistkarriär. Nästan varje år har han släppt en ny platta, en del år två. Han har hunnit med tolv romaner, den senaste i raden - Vädermannen, kom ut så sent som i år. Dessutom har han gett ut fyra diktsamlingar.
Biljetter till konserten i Karlstad släpps nu på måndag, den 27 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista