1 av 2
Lådorna med papper om avlidna står öppet i en korridor på Karolinen i Karlstad
2 av 2
Foto: Anna Björklund
KARLSTAD

Papper om avlidna förvaras öppet

Försäkringskassans sekretessbelagda anteckningar över avlidna personer ligger helt öppet i kartonger i en av Karolinens korridorer i Karlstad.

Peter Malmberg som jobbar på Karolinen upptäckte kartongerna en dag och blev rädd att anteckningar över hans avlidne son skulle ligga där.
– Det högg till riktigt hårt i hjärtat. Jag tycker att det är helt sanslöst att de får stå så här, så att vem som helst kan gå hit och läsa, säger han till Radio Värmland.
I en korridor på Karolinen alldeles bredvid gymmet Livskraft står en hög med kartonger paketerade utmed väggen.
Inga passerkort behövs för att komma in, vem som helst som går förbi kan öppna en kartong och läsa Försäkringskassans anteckningar över personer som avled 2007.
– Man kunde ju önska att de hade lite mer koll på sina papper. Och lite mer respekt för dem som har dött, säger Peter Malmberg.
Försäkringskassan beklagar att man gjort fel och på grund av platsbrist låtit sekretessbelagda akter över avlidna personer stå framme helt öppet i Karolinens korridorer i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista