Värmland

Vem som helst får hålla i tatueringsnålen

Kommunen är tillsynsmyndighet av tatuerings- och piercingstudios, men det finns det inget krav på att att den som utför till exempel piercing eller tatuering har någon utbildning.

Den så kallade egenkontrollen som kommunerna utför i samband när ett företag startas upp innefattar kontroll av lokalen, man ser till att ägaren är medveten om eventuella risker. Dessutom kontrollerar man städningsrutiner och eventuella avfallsrisker.
Hittills har ingen salong i Karlstads kommun haft några problem.
Tommy Jacobsson äger Skin Deep Tattoo i Karlstad och han tycker att det borde finnas utbildning så att kunden ska känna sig mer säker. Förutom tatueringar erbjuder Tommy piercing till sina kunder, men dom utför han inte själv, utan han köper in den tjänsten.
Men orolig behöver man inte vara tycker Siw Johansson som är Miljö och Hälsoinspektör på Karlstad kommun. Hon menar att alla har ett eget ansvar eftersom det är ett ingrepp man gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista