Arvika

Okända Rackstadtavlor visas

Flera av Rackstad-
konstnärernas verk som aldrig tidigare har visats offentligt kommer nu att ställas ut på Rackstadmuseet, utställningen heter Önskemuseet del två.

Önskemuseet del två är den andra delen av utställningen om Rackstadkonstnärerna. Och den här gången visas främst verk av Alfred Ekstam, Bror lindh, och Ture Ander, men även keramik av Riborg Böving och teckningar av Inacz Beörecz.

Många av de privatägda tavlorna som fyller en av de stora salarna på Rackstadmuseet föreställer vinterlandskap, snötyngda granar och dramatiska himlar. Konstnärerna tog intryck av varandra och av Gustaf Fjaestad, grundaren av Rackstadkolonien.

– Just de här konstnärerna hade stark förankring och det är kul att kunna lyfta fram det samtidigt som man lyfter fram och visar verk som inte har varit exponerade så mycket tidigare, säger Richard Sangwill, chef på Rackstadsmuseet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".