Husvagn i Värmland billigast i landet

Värmländska campingplatser har landets lägsta priser när det gäller övernattning i husvagn. Dyrast är det på Gotland.Det visar en prisundersökning Sveriges Radio har gjort.
Den här undersökningen utgår från att två personer ska ut och campa med bil och husvagn under högsäsong den andra veckan i juli. Båda vill ha tillgång till dusch minst fem minuter per dag.Medelpriset bland dom 10 campingplatser vi undersökt i Värmland ligger då för en sådan övernattning på 124 kronor. Billigast är det vid Sävsjöns Bad och Camping i Segmon, som är en en-stjärning campingplats, där kostar natten 100 kronor. Samma pris, 100 kronor har även tre-stjärniga campingen vid Mangenbaden utanför Lindfors. Så det är inte alltid antalet stjärnor campingen har som styr prisnivån, fast det är vanligt. Dyrast i vår undersökning, 155 kronor per natt, är det vid 3-stjärninga Sysslebäcks Fiskecamping och stugby i norra Värmland.Fast allra dyrast är det vid fyrstjärniga Skutberget utanför Karlstad, där ligger priset på 185 kronor per natt, men den campingplatsen ingår inte i vår undersökning. Det är ändå billigt -om man jämför med till exempel Gotland, som har landets högsta pris på en fyrstjärnig husvagnsövernattning - 275 kronor. Vill man komma riktigt billigt undan ska man lämna husvagnen hemma - och i stället stuva in tältet i bagaget. Medelpriset för två personer med bil och tält ligger i Värmland på 92 kronor per natt. Snittpriset i Sverige är 117 kronor.)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".