Arvika

Arvika hårdast drabbat av varsel

Arvika är den kommun i länet som drabbats värst av varsel under året som gått. Det visar statistik från arbetsförmedlingen.

Närmare 2100 värmlänningar varslades om uppsägning fram till och med november i år och det är Arvika som drabbats värst, både i absoluta tal och i förhållande till antal invånare.

Över 700 personer har i år fått besked om att de riskerar att förlora sina jobb i Arvika. Därefter kommer Karlstad med drygt 300 personer.

För Arvikas del handlar det bland annat om Volvo wheel loader som under oktober varslade sammanlagt 600 personer, men också Arvika gjuteri, 25 personer, Thermia, 31 personer och Coffee Queen, 14 personer.

Billerud varslade 40 personer på Gruvöns bruk i november och Fimek i Filipstad varslade 22 personer i oktober.

Och oktober är den månad när flest varsel lagts under året - 849 personer varslades då, följt av november med 565. Från mars till september ligger siffran under hundra, men tidigt på året lades också stora varsel. 120 i januari och 187 i februari. Det rör sig bland annat om Konsum Värmland som i januari varslade 48 personer i främst Arvika och Eda.

Tomas Hedman
tomas.hedman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".