Att fler människor har alkoholproblem

Flera hjälporganisationer för alkoholister märker en avsevärd ökning av nya medlemmar det senaste halvåret. Bland annat på Sällskapet Länkarna, som finns till för att hjälpa människor att komma ur sitt alkoholmissbruk.

Sällskapet länkarna är en av flera föreningar i landet, dit människor söker sig för att få hjälp att hantera sitt alkoholberoende. Den senaste tiden upplever man alltså att det är fler som kommer nu.

Att fler människor har alkoholproblem, och dessutom oftare behöver medicinsk hjälp för det, bekräftas av statistik från Apoteket. Statistiken visar nämligen att försäljningen av medel som används vid alkoholberoende, som till exempel Antabus och Campral, har ökat.

Fram till augusti i år så sålde apoteket 259 dygnsdoser per tusen invånare i Sverige. Och det är en ökning med ett par procent jämfört med samma tid året innan - och nu befarar bland annat sällskapet Länkarna att ännu fler kommer att behöva hjälp mot sitt missbruk, i spåren av lågkonjunkturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".