FORSHAGA

"Vi skulle bara ta en sväng på isen"

Drygt ett dygn har gått sen kompisarna Pontus Dahlström och Marcus Ohlson gick igenom isen på Smårissjön utanför Forshaga med sin epatraktor. De hade änglavakt och nu berättar de om händelsen.

– Jag var med till botten, men inte Marcus.  Jag märkte inte först att han tagit sig ut. Det vart ju becksvart, säger Pontus.

– Jag tog mig ur halvvägs, och sen slog jag huvudet i isen. När jag väl kom upp undrade jag vart f_n Pontus tagit vägen, säger Marcus.

De två pojkarna skulle bara ta en ”sväng på isen” och skulle bara köra ett varv till.

– Då gick det som det gick säger Pontus.

Väl uppe ur det iskalla vattnet promenerade pojkarna en kilometer i kylan till närmsta granne som hade larmat ambulans. Där fick de värma sig i duschen innan de kördes till sjukhus. Markus har fått köldskador på sina händer men annars är pojkarna oskadda.

Så här efter händelsen tycker pojkarna att den bitande kylan var värst.

På frågan om de kommer att sätta sig i en epatraktor igen svara båda ja!

– Bara vi får tag i den så är det bara ut och åka igen. Han (epatraktorn) ska nog upp till helgen är det tänkt, men han lär inte bli körbar på ett tag, säger Pontus.

Evelina Crabb
evelina.crabb@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".