Poeten Bengt Berg läste en dikt på mötet mot kriget i Gaza. Foto: Kajsa Carlsson.

Stor uppslutning vid demonstration mot kriget i Gaza

Runt 150 personer slöt upp och protesterade mot kriget i Gaza i Karlstad på lördagen. Det var Vänsterpartiet som arrangerade mötet, och liknande protester hölls på många platser samtidigt runt om i landet.

- Vi har märkt att människor vill göra någonting och visa sin medkänsla med befolkningen i Gazaremsan, säger Håkan Sveneling, vänsterpartist i Karlstad.

Bland talarna vid mötet på lördagen fanns poeten Bengt Berg och Tina Bergenbrink som genom studieförbundet Bilda var på Västbanken för några månader sedan. Hon berättade om den ofta svåra vardagen i området men också att människor inte ger upp.

- Det som slog mig är att så många människor ändå säger ”Nej, vi vill inte ta till våld. Vi vill att det här ska lösa sig, vi vill inte slåss”, säger hon.

Ralla Amro kommer ursprungligen från Hebron på Västbanken och har sin släkt där. Men, säger hon, de som nu finns i Gaza känns också som hennes familj.

- Jag känner att jag vill göra något men jag kan inte. Det är jättesvårt att sitta och titta och inte kunna göra någonting för barnen, säger Ralla Amro.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".