London

Så gott som klart med Londonflight i vår

Nu är det så gott som klart att värmlänningarna får chans att flyga direkt från Karlstad till London under 2009. Planerna finns klara och allt som behövs är ett klartecken från Nutek att projektet kan gå vidare.

Tankarna om regelbundna flygturer mellan Karlstad och London har funnits länge. 2007 fick Karlstad airport iväg två chartrade turer. En i augusti som var fullbelagd åt bägge hållen och en i december som var fullbelagd från Sverige. I fjol fanns planer på en tur i maj, men de planerna föll på att motparten i England som skulle marknadsföra turen inte lyckades med sin uppgift.

Nu arbetar Karlstad airport tillsammans med bland andra Region Värmland, turistnäringen och flera kommuner i projektet Värmland of Scandinavia, som tidigare kallades det inte fullt så slagkraftiga: Linjeutveckling Karlstad Airport.

Planerna nu pekar på en chartrad weekendflight i antingen maj eller augusti. Det berättar projektledare Madelene Andersson på Karlstad Airport. Två saker återstår innan detta går i lås: Nutek måste ge klartecken till en förlängning av projektet och man måste få tid att marknadsföra turen i England. För det är engelsmännen det hänger på om det ska bli någon regelbunden tur mellan Karlstad och Londontrakten i framtiden.

Så nu jobbar aktörerna inom Värmland of Scandinavia hårt med marknadsföringen av länet. Intresset från länet är stort så Karlstad Airport ränkar inte med några problem att fylla flyget till London. Om det blir av. Besked väntas inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".