Fler LRF-medlemmar i Värmland

För tolfte året i följd ökar Lantbrukarnas riksförbund sitt medlemsantal. Vid utgången av 2008 hade organisationen sammanlagt 168 677 medlemmar. LRF region Värmland är en av de regioner som växer allra mest procentuellt sett.

Totalt växte LRF region Värmland med 92 medlemmar till 6531, vilket innebär en ökning med 1,43 procent. Bara Gävleborg noterades för en större ökning.

– Det är ju hedrande att så många stöder oss och det känns bra att vi ligger rätt i det arbete vi gör, säger Dag Rogne, ordförande för LRF region Värmland.

Även andelen kvinnliga medlemmar ökar i Värmland om än marginellt. Vi årsskiftet var siffran 35,8 procent.

– Vi ser en liten, men stadig ökning av kvinnor över hela landet och Värmland är inget undantag, säger LRF:s förbundsordförande Lars-Göran Pettersson.

Dag Rogne tror att ökningen av antalet medlemmar beror på att allt fler tycker att LRF gör ett bra jobb med de frågor som organisationen driver. Just nu är vindkraften i södra Värmland en av flera frågor som LRF arbetar med.

– Vi jobbar också med att stötta lantbrukarnas möjligheter i deras företagande. Det blir mycket sådant nu när konjunkturen viker, säger Dag Rogne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".