Bra start på årets skidsäsong

Landets skidanläggningar har haft en mycket bra start på årets säsong. I jämförelse med det tidigare rekordåret 2007 har omsättningen ökat med 22 procent under december. Det visar ny statistik från SLAO, Svenska Liftanläggningars Organisation.

- Så länge det finns snö i backarna kan vi se fram emot en kanonsäsong. Roligt att skidanläggningarna i södra Sverige kommit igång vilket ökar intresset ännu mer, säger Hans Gerremo, vd för SLAO.

I stort sett samtliga skidorter i SLAO:s liftpanel rapporterar en ökning. Just nu är det fina förhållanden i våra svenska skidanläggningar.

- Om skidvintern fortsätter som den har börjat blir det den bästa på många år. De som ännu inte har bokat sin skidresa inför sport- och påskloven bör göra det nu, säger Hans Gerremo.

Skidbranschens omsättning mäts kontinuerligt via SLAO:s liftpanel, som består av 25 skidanläggningar i hela landet.

Den ökande omsättningen beror dels på en tidig säsongsstart, ett ökande skidintresse, bra jul och nyårshelger samt att svensken stannar hemma och utländska turister kommer till Sverige och upptäcker de svenska fjällen. Bara från Danmark kom det cirka 250 000 besökare under säsongen 2007-08.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".