1 av 2
Sandra Håkansson
2 av 2
Elin Reinestrand
Innebandy

Karlstadstjejer överraskar i blågult

Två Karlstadsspelare fanns med när laguppställningen inför innebandylandskamperna mellan Sverige och Finland presenterades på tisdagen.
Det är Sandra Håkansson och Elin Reinestrand som nu debuterar i landslaget.

Och frågan från förbundskaptenen kom som en överraskning för Elin Reinestrand.

– Först blev jag helt chockad och visste inte vad jag skulle säga, men samtidigt blev jag glad. Det är en stor chans att vara med och få visa upp sig, säger hon.

Landskampen spelas på hemmaplan i Karlstad för 23-åriga forwarden Sandra Håkansson och 18-åriga backen Elin Reinestrand.

Det första gången de kan dra på sig a-landslagets blågula tröjor och enligt förbundskapten Jan-Erik Vaara är det här en långsiktig satsning på Karlstadsspelarna.

För Elin Reinestrand blir matcherna mot Finland också ett test för att se om hon är redo att satsa så hårt som landslagsnivån kräver.

Camilla Nilsson och Sara Kristoffersson, två värmländska spelare som tidigare har varit med i landslaget, har båda tackat nej till spel mot Finland på grund av skador.

Däremot kommer värmländska Karolina Widar, som idag spelar med Rönnby, att finnas på planen precis som vid tidigare landskamper.

Finnkampen i innebandy avgörs i Västerås den 7 februari, men från Tingvallahallarna i Karlstad kom en inbjudan om ännu en landskamp mellan topplagen, en match som spelas dagen innan.

Och arrangemanget kan bädda för framtida VM-läger i Karlstad, enligt förbundskapten Jan-Erik Vaara.

– Det är smart att bjuda in oss hit så att vi får en riktig prövning av stan och faciliteterna här. Om allt fungerar bra och det blir mycket folk på läktaren så är det mycket möjligt att vi placerar ett VM-läger här, säger han.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".