Karlstad

Samarbete för en tryggare skolmiljö

Karlstad ska inleda ett samverkansprojekt med engelska Derbyshire. Målet är att ytterligare förbättra det förebyggande arbete som görs mot våld, skadegörelse och anlagda bränder i skolor.

– Det finns många likheter med hur ni i Karlstad och vi i Derbyshire arbetar med frågor som dessa, säger John Amos, brandman i Derbyshire.

Projektet heter Writing on the wall och kan vara början på ett långsiktigt samarbete mellan Karlstad och Derbyshire. Detta inledande samverkansprojekt ska i hög utsträckning involvera skolungdomar från Rudsskolan.

– Vi ska ha ett utbyte där några studenter får åka över från båda sidor och utväxla kunskaper. Förhoppningsvis ska det resultera i ett utbildningspaket som kan spridas i båda länderna, säger Gunnar Dahl, trygghetsutvecklare i Karlstad som också är en drivande kraft i projektet.

Suzanne Wigl från Brandskyddsföreningen Sverige säger att Karlstad kommun är banbrytande i Sverige inom förebyggande arbete mot just anlagda bränder i skolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista