Fyra åtalas för människorov

De fyra män som misstänks för människorov i Forshaga i början av december förra året, åtalades på måndagen. Alla har anknytning till Bandidos supporterklubb X-team.

Det är tre Karlstadsbor och en man från Kristinehamn. Tre av dem är 22 år gamla den fjärde 27. En femte man från östra Sverige har också varit delaktig och han är häktad i sin frånvaro.

De fem männen slog sönder rutan till en ytterdörr och trängde sig in i lägenheten i Forshaga. Där slog de lägenhetsinnehavaren i bakhuvudet med ett verktyg. När mannen låg på golvet sparkade de honom i huvudet, ryggen och bröstkorgen och slog honom med en gevärskolv i magen. En av de åtalade satte en knivspets mot mannens hals.

Den femte mannen, som är häktad i sin frånvaro, riktade vapnet mot både frun och maken och hotade dem till livet om de skulle göra en polisanmälan. Han krävde också att maken skulle visa vägen till sin bror.

Han och två av de andra gärningsmännen förde under vapenhot mannen till brodern, som de hade för avsikt att misshandla. Två män stannade kvar hos frun så att hon inte skulle kunna kalla på hjälp.

Någon misshandel skedde aldrig eftersom dörren var låst och brodern vägrade att lämna bostaden trots vapenhot. De tre misshandlade då på nytt mannen med sparkar och slag och hotade med vapnet att de skulle döda honom om polisen kopplades in. När de därefter återvände till lägenheten där frun var så hotades de båda på nytt.

De fyra är nu åtalade misstänkta för grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot, grov misshandel, människorov olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Den femte mannen är på fri fot och häktad i sin frånvaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista