SÄFFLE

Passagerare fastklämd vid olycka på E 18

En personbil krockade på måndagskvällen med en långtradare på E 18 vid Långserud. En kvinna som färdades som passagerare i personbilen klämdes fast och skadades svårt. Olyckan orsakade stopp i trafiken på E 18 mellan Grums och Årjäng.

Olyckan inträffade vid 19-tiden på måndagskvällen. Enligt Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, gjorde personbilen en omkörning när den fick möte med en dragbil med släp.

Den mötande bilen med släp hann dock väja och undvek på så sätt en frontalkrock. Men kollisionen blev ändå kraftig och den kvinna som färdades som passagerare i personbilen satt fastklämd i över en timme. 

Kvinnan fördes med svåra frakturer till sjukhuset i Karlstad. Föraren av personbilen fick lindriga skador. Chauffören som körde dragbilen med släp klarade sig undan fysiska skador men chockades.

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken i över en timme, därefter var det begränsad framkomlighet mellan Grums och Årjäng.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista