Lars Engström och Ewy Nilsson såg två vargar vid Fryksdalshöjden på Vargens dag. Foto: Lars Engström

Skogarna rymmer fler vargar

Det finns plats för betydligt fler vargar i Sverige än de uppskattningsvis 250 som finns i dag. Det menar Hans Ring regionombud för Svenska rovdjursföreningen i Värmland som under onsdagen manifesterar för vargens fortlevnad.

– Det är trots allt en liten skara tappra vargar som finns här. Och definitivt inte en vargstam med en numerär som tål någon form av normal licensjakt, säger Hans Ring, regionombud för Svenska rovdjursföreningen i Värmland

– Det är fantastiskt att leva i ett land som har alla de här stora rovdjuren också. Så det här är en manifestation för att visa att det finns gott om människor som tycker att det här är trevligt.

Enligt Hans Ring så klarar Svenska rovdjursföreningen att möta stora organisationer som Svenska Jägareförbundet med 195 000 medlemmar.

– Med en god biologisk kunskap som bas i våra argument och tillsammans med de andra naturorganisationerna som finns, så svarar vi väl mot exempelvis Svenska Jägareförbundet.

Hans Ring regionombud för Svenska rovdjursföreningen i Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista