Stöldåtalad rymde från rättegången

Dramatiken blev stor i onsdags när det var rättegång i Vänersborgs tingsrätt, bland annat mot en Säfflebo. En av de åtalade i en internationell stöldliga lyckades fly genom ett fönster.

Fyra män som är mellan 27 och 44 år är åtalade för grova stölder runtom i landet , men framförallt i Dalsland och Värmland.

En man är bosatt i Säffle och i hans källare fann polisen mängder med stöldgods som kunde bindas till flera inbrott. Det har tillsammans blivit 32 åtalspunkter med framförallt villastölder.

I onsdags var det den sista rättgångsdagen och åklagaren hade avslutat sin slutplädering där hon yrkade på tre års fängelse för två av männen och ett års fängelse för en man. Den fjärde yrkar åklagaren villkorlig dom för.

Men en av männen, en 27-årig man från Danmark, lyckades ta sig genom ett fönster och fly. Han är fortfarande på fri fot och det finns stor risk för att han ska fly utomlands. Åklagaren hade yrkat på ett treårigt fängelsestraff för hans del.

27-åringen och Säfllemannen betraktas av åklagaren som huvudmän och är enligt åklagaren bunden till mängder av inbrott med hjälp av stöldgods och mobiltelefonlistor.

Vänerbogs tingsrätt ska meddela dom i målet den 11 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista