Hagfors

Kritik mot ambulansväntan

Det tar för lång tid innan ambulansen i Hagfors kommer, det anser ledningen för företaget Uddeholm Tooling. Det senaste året har flera av företagets anställda fått vänta på ambulansen i mer än 40 minuter.

– Det första tillfället var i våras förra året. En anställd bröt fotleden och fick ligga med öppen fraktur och vänta på ambulans i drygt 45 minuter, berättar Boo Rundqvist som är kommunikationschef på Uddeholm Tooling.

I ett av fallen tog personalen saken i egna händer och skjutsade den skadade till vårdcentralen. Likadant gjorde personalen på förskolan Milan förra veckan, när en flicka fått en elektrisk stöt och ambulansen var långt borta.

Men nu har Uddeholm Toolings ledning fått nog och vill ha en diskussion med landstinget och kommunen om hur den framtida akutsjukvården i Hagfors ska se ut.

– De här tre gångerna har det slutat lyckligt. Men vi vill inte hamna i en situation där vi tänker ”vad hade hänt om det eller det hade funnits”. Vi vill se till att även samhället i övrigt är förberett, säger Boo Rundqvist.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista