Var ska alla festivalbesökare sova i sommar. Ett beslut från kommunen dröjer. Foto: Maja Suslin/Scanpix
ARVIKA

Beslut om campingplatser dröjer

Det blev inget beslut i Arvika igår om huruvida Arvikafestivalen får utöka sin camping till planerna där Arvika IK spelar fotboll.

Fotbollsklubbens protester ledde till nya diskussioner igår och resultatet blev att frågan nu ska beredas ytterligare, i samråd mellan bland annat kommunen, boende, idrottsföreningar och festivalen.

– Det är en festival som är större än tidigare och vi måste se till att det finns nåt ställe för våra besökare att bo. Jag utesluter inte att delar av fotbollsplanen används, säger kommunalrådet, Claes Pettersson (S).

Den oro som finns är att fotbollsplanerna blir förstörda. Dessutom menar kritiker att de som ska spela på planerna efter att festivalen avslutats riskerar att skadas av kvarglömt skräp och glas. När ett beslut kan komma är dock oklart.

– Jag förutsätter nu att man får ihop en arbetsgrupp. Denna måste sedan skyndsamt försöka diskutera sig fram till en lösning, säger Claes Pettersson (S)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista