Foto: Frida Hedberg/Scanpix
Sunne/Torsby

Fler tränar - gymen förberedda för hjärtstopp

Allt fler söker sig till företagshälosovårdens gymanläggningar, och många som kommer dit är i dålig kondition. Och nu är företagshälsovården i Sunne och Torsby bland de första i Värmland som skaffat en så kallad hjärtstartare, om en kund får hjärtstillestånd.

Vi får fler och fler som tränar, många är i fysiskt dåligt skick med dålig kondition, värk och smärta, säger Madeleine Karlson-Svensk som är företagssköterska på Hälsolänken i Sunne och Torsby.

Nu finns det planer på att bygga ut gymhallen i Torsby eftersom det tillkommit både fler kunder och gymapparater.  Men i och med att fler kommer till företagshälsovården har man i Sunne och Torsby köpt in en så kallad hjärstartare för säkerhets skull.

– Gym är en vanlig lokal där det kan hända att en person ramlar ihop och det kan faktsikt handla om ett hjärtstopp, säger Madeleine Karlson-Svensk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".