Foto: Johan Carlzon
Grums

Grums utan kulturskola

Grums riskerar att snart stå utan kulturskola. Den 31 mars hoppar hela styrelsen för den ideella föreningen Grums Kulturskola av sina uppdrag och vad som sedan händer med skolan är i dagsläget oklart.

Grums kommun för just nu diskussioner med några intressenter som kan tänkas ta över driften.

– Det är främst studieförbund. ABF och Vuxenskolan finns på orten och de har vi kontakt med. Dessutom har SENSUS visat intresse, säger Marie Valldor Frykman som är chef vid enheten för kultur, bibliotek och turism i Grums.

Grums kommun har till 2009 sänkt anslaget för driften av kulturskolan från 988 000 kronor till 588 000. Bakgrunden till den 40-procentiga sänkningen är att anställningen för kulturskolans projektledare sedan en tid upphört.

För tillfället bedrivs begränsad verksamhet i kulturskolan med omkring 15 elever och då endast musik. Dessutom startas inga nya grupper.

– Jag hoppas på en lösning och jag har hört lite prat om att eventuellt bilda en ny förening. Vi är väldigt intresserade av att kärnan, nämligen musiken, får en plats i kulturskolan, säger Valldor Frykman.

Föreningen Grums Kulturskola har ansvarat för driften sedan kommunen lade ner den kommunala musikskolan 1997.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".