Rally Norway

PG sexa efter första dagen av norska rallyt

Det blev en stark avslutning på första etappen i Rally Norway för värmländske PG Andersson, efter att han vid lunchuppehållet i Kongsvinger, med fem sträckor körda, låg på tionde plats så började han att klättra i resultatlistan.

PG andersson slog till med sträcksegrar på både 6:e och 7:e sträckan och klättrade då till 6:e plats, bara en 0,1 sekund efter Petter Sohlberg på femte.

När första etappen av Rally Norway avslutades så ledde Sebastian Loeb 2,6 sekunder före Mikko Hirvonen och 26,2 före Jari Matti Lattvala. Daniel Sordo återfinns på fjärdeplats.

Henning Sohlberg jagar PG på 7:e plats 7,8 sekunder efter.

I Production Car Championship så leder Patrik Sandell tätt följd av Patrik Flodin med kartläsaren Göran Bergsten. De tappade nästan åtta minuter vid en avåkning på den femte sträckan. Efter att ha gjord en stabil instas efter lunchuppehållet så slutade Flodin och Bergsten första dagen på en åttondeplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".