Hammarö

Digital debatt om kulturutredningen

I Skoghall samlades ett 30-tal kulturarbetare och politiker för att ta del av det direktsända seminariet från Stockholm, där resultatet av kulturutredningens arbete diskuterades.

Alexander Romanov, socialdemokratisk ledamot i socialnämnden i Hammarö, var på plats. Han tycker det är viktigt att regionen får mer att bestämma, men det finns också farhågor.

– Vissa personer inom regionen kan få för stor makt över de lokala resurserna, och risken finns att det blir slutna världar, säger han.

Moderator vid kulturdebatten i Skoghall igår kväll var Philip Johnsson, som också varit med i framtagandet av utredningen i egenskap av bl a ordförande i Värmlandsoperan och Värmlands Museum.

– Utredningen handlar mycket om organisation och kulturens roll i samhället, men pengarna som det är ett skriande behov av kan inte behandlas i en sådan här utredning. Det kommer att bli den politiska diskussionen i höst och vid nästa val, hur mycket pengar man kommer att ge till kulturen, säger Philip Johnsson.

Laila Carlsson
laila.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".