Degerfors

Först en råtta sen två kontrollmissar

Återigen är Coop Extra i Degerfors i blåsväder. Den här gången handlar det om att butiken fått sitt tillstånd som ombud för Svenska Spel indraget.

Anledningen är att butiken inte har skött kontrollen av legitimation vid speldisken korrekt, skriver Karlskoga Kuriren. I går kunde vi ju berätta att samma butik haft råttor i ostdisken.

När det gäller tillståndet från Svenska Spel så är det nu indraget i fyra veckor. Vid två tillfällen har man missat att fråga Svenska Spels unga kontrollanter om legitimation. Företaget använder sig av anställda kontrollanter som är mellan 18 och 20 år.

Dessutom har butiken i Degerfors fått veta i förhand att kontroll är på gång, och efter den första missen skickades också ett brev om detta.

Trots det så kontrollerades inte legitimation den andra gången som en spelkontrollant var där. Därför dras nu tillståndet in i fyra veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".