Årjäng

Coca-Cola anmäler butik i Årjäng

Polisens utredning mot en butik i Årjängs kommun blir nu allt mer omfattande.
Butikens ägare är sedan tidigare misstänkta för skimming av kunders kontokort men nu har även storföretag blivit utsatta för bedrägerier.

Läskedrycksföretaget Coca-Cola Sverige har lämnat in en polisanmälan om grovt bedrägeri mot en butik i Årjängs kommun. Butiken har beställt och fått dricka levererad, men sedan inte betalat. Leveranserna till butiken ska enligt anmälan pågått sedan november förra året till ett sammanlagt värde av 325 000 kronor.

Enligt uppgifter från polisen rör det sig om samma butik som sedan tidigare står misstänkt för så kallad skimming. Det innebär att magnetremsan på kundernas kontokort kopieras, de drabbades konton har sedan länsats på pengar. I nuläget har polisen fått in över 100 anmälningar från privatpersoner som rör just skimming av kontokort.

Totalt uppgår bedrägerierna mot privatpersoner och företag till omkring en och en halv miljon. Enligt Kenneth Karlsson, ekobrottschef vid polisen i Karlstad, ser den summan ut att växa ytterligare.

Johan Carlzon
johan.carlzon@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".