Hammarö

Klubben drömmer om en ny hall

I helgen spelade Skoghalls innebandyherrar sin sista match någonsin i gamla Mörmohallen. Nu hoppas alla innebandyfantaster att det ska byggas en ny hall på Hammarö.

Det finns ett förslag om att bygga en ny hall med två fullstora planer vid Djupsundet. Men frågan är om kommunen i dagsläget har råd med de drygt 60 miljoner kronor som hallen skulle kosta

– Det är tragiskt på ett sätt, för beslutet att bygga en ny hall har ju inte kommit än, säger Maria Åhgren, ordförande i Skoghalls innebandyklubb, som har vuxit sig för stor för Mörmohallen.

– Samtidigt så är vi ju glada att det finns en hall i Karlstad som vi ändå kan få nyttja.

Skoghalls innebandyklubb är en av landets största klubbar med över 700 medlemmar varav 600 aktiva. De har vuxit ur kostymen. Klockan 16.00 börjar de första träningarna och fortsätter sedan fram till klockan 22.45.

Om klubben hade möjlighet så skulle den träna ännu fler aktiva och oftare, men det går inte i dagsläget.

– Vi står idag och säger nej, vi kan inte ta emot fler spelare, säger Maria Åhgren.

Enligt kommunalrådet Siw Gidlöf (S), så har en ny hall inte diskuterats på allvar än, utan det blir först nu i budgetarbetet.

– Det är klart att när det gäller årskostnaderna för att driva en hall vägs mot de andra verksamheterna, mot vård och skola och så vidare, säger Siw Gidlöf.

– För oss gäller det att väga rätt nu när pengarna också krymper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".