VÄRMLAND

Misstänkt sexövergrepp på dagis

En manlig praktikant på ett daghem i Värmland har förgripit sig sexuellt på tre femåriga flickor. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som våldtäkt mot barn.

Övergreppen skedde i början av veckan på ett daghem i Västvärmland. Praktikanten lurade in de femåriga flickorna i en koja, som byggts inne i daghemmet och där utsatt flickorna för sexuella övergrepp, men någon fullbordad våldtäkt har inte skett. Det berättar en anhörig till en av flickorna för SR Värmland. 

Hela ärendet är belagt med sträng sekretess, men den anhörige vi talat med säger att en av flickorna berättade om övergreppen för sin mamma. Senare ska också de två andra flickorna ha bekräftat övergreppen.

Föräldrarna till barnen har gemensamt anmält händelsen till polisen i Värmland som bekräftar att man tagit emot anmälan.

Föräldrarna riktar också kritik mot förskolan som låter en pojke på femton år som är ute på skolpraktik vara ensam med småflickor, och dessutom i en koja dold för insyn.

Rektorn på förskolan i Västvärmland där övergreppen skedde ska ikväll ha ett informationsmöte för samtliga föräldrar som har barn på förskolan, dessutom ska polis och sociala myndigheter delta.

I ett pressmeddelande skriver Polisen i Värmland att myndigheten inlett utredningar i tre ärenden i enlighet med Lagen om unga lagöverträdare, LUL, som alltså innebär att förövaren är under 15 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".