Vikarie avskedad för brott mot tystnadsplikten

En ung vikarie på ett ungdomsboende i Karlstad avskedades sedan han brutit mot tystnadsplikten. Men samtidigt får hans chef kritik för att inte ha stöttat honom, skriver Värmlands Folkblad.
Vikarien kom ibråk med en klient och flydde från jobbet när han kände sig hotad av klienten. Han fick inget stöd av sin chef och vände sig då till sina kompisar och talade ut om bråket. Därmed bröt han mot tystnadsplikten och avskedades från jobbet. Vikariens föräldrar har skrivit ett mycket kritiskt brev till kommunen där de framhåller att deras son blivit hotad både av sin klient och sin chef och inte fått något stöd. Områdeschefen på vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad ger föräldrarna rätt i kritiken mot arbetsledningen men hävdar samtidigt att det är oacceptablet att bryta mot tystnadsplikten. Vikarien får nu välja om han vill sluta eller byta arbetsplats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".