Brist på svenskt nötkött

Bristen på svenskt nötkött hos slakterierna är vanlig så här års men den här sommaren har bristen blivit större än tidigare.
Magnus Lagergren, verkställande direktör på Skövde Slakteri är mycket orolig över den svenska nötköttsbristen. Den främsta anledningen till minskningen av det svenska nötköttet är att antalet mjölkkor, som utgör huvuddelen av slaktbeståndet, blivit färre. Istället väljer många bönder att driva upp kvigor och kastrerade tjurar, en verksamhet som ger mer EU-ersättning men också mindre köttvolymer. Magnus Lagergren menar att slakterierna går en tuff framtid till mötes men det är bönderna som får ta den hårdaste smällen. Han tror att flera svenska lantbruk kommer att läggas ned.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".