Segerjubel från Kroppkärrsskolan. Foto: Johan Persson
Vi i femman

Kroppkärrsskolan bäst i Värmland

Efter en av de mest spännande finalerna i Vi i femman på år och dar drog Kroppkärrsskolan det längsta strået och kan titulera sig länets bästa Vi i femman-klass 2009 efter 15-11 mot Olsätersskolan.

Emma och Emil hade målsättningen klar från start
– Det känns bra, vi ska vinna sade Emma innan tävlingen.
Motståndet skulle dock vara av det allra svåraste slaget i form av Olsätersskolan som gått som ett tåg fram till finalen.
– Taktiken är den gamla vanliga - Vinn! sade Rickard i Olsäterlaget.
Kroppkärrsskolan startade i ett rusligt tempo och drog snabbt till sig en 4-1 ledning i de inledande snabbfrågorna.

Vid nästa tävlingsmoment, A-och B-frågorna hade dock Olsätersskolan vaknat till liv och åt upp försprånget. Vid paus var ställningen 7-7-.

Olsätersskolan fortsatte imponera och då de visste att Filipstadsambassadören Anders heter Lundin i efternamn tog de en ledning med en poäng och gick inför den sista frågan, poängstegen, med ett visst övertag.

Se hela upplösningen! Vilken organisation godkänner tillsatser, och ger dem ett E-nummer?

Olsätersskolan tackade sportsligt för matchen och har fortfarande chans att ta sig vidare i tävlingen. För Kroppkärrsskolan väntar nu regionsfinal på torsdag, klockan 17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".