Grums

Biljakt kunde slutat i allvarlig tågolycka

En biljakt genom Grums kunde slutat riktigt illa. En 52-årig man, som jagades av polis misstänkt för drograttfylla, ställde sin bil mitt på tågrälsen, bara någon minut innan tåget kom. 

Vid 23-tiden på torsdagskvällen försökte polisen stoppa en bil för att genomföra en kontroll på E18 väster om Karlstad. Föraren till bilen vägrade stanna och körde istället vidare, med polisen efter sig.

Utanför Gruvöns bruk i Grums saktar mannen plötsligt in och kör åt sidan, men när poliserna närmar sig honom kör han återigen iväg.

Sydväst om bruket stannar plötsligt mannen sin bil på en järnvägsövergång, hoppar ur bilen och låser dörrarna. Polismännen, som är strax efter griper mannen på plats, ungefär samtidigt som signalerna börjar ringa och bommarna vid övergången fälls ner.

Polisen försöker flytta på bilen genom att krossa en ruta och sätta växeln i friläge. Bilen rör sig inte, så istället ringer polisen upp SJ och ber dem stoppa tåget.

När poliserna upptäcker att tåget närmar sig, kör de sönder ena bommen med polisbilen och kör upprepade gånger på 52-åringens bil för att få den ur vägen.

– Tåget hann stanna, men det var nära ögat, säger Sören Lövengärd, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Föraren greps och är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och stöld, eftersom polisen hittade misstänkt stöldgods i bilen.

Ingen person skadades vid händelsen enligt polisens vakthavande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".