Nya vägsatsningar

85 procent av trafiken på det högtrafikerade vägnätet kommer att köra på mötes-separerade vägar år 2015, Det sa Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö när han presenterade förslaget till nationell vägplan idag. För Värmlands del innehåller planen inga överraskningar.
Mellan tullstationen i Hån och Töcksfors byggs en ny mötesfri landsväg åren 2011-2012. Motorvägen genom Karlstad förlängs fram till Skattkärr åren 2013-2014 och det bygget kostar ungefär 230 miljoner kronor. Båda objekten är något senarelagda än tidigare planer. Mellan Segmon och Karlskoga är redan idag 55 kilometer väg mötesseparerad och för en kostnad av totalt 225 miljoner kommer nästan hela E18 öster om Segmon att få mitträcken eller motorvägsstandard. Vägverket satsar också drygt en miljard på att förbättra bärigheten på de värmländska vägarna, bland annat på riksväg 61 och 62.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".