Branden under kontroll

Räddningstjänsten hade vid 14-tiden på måndagen storbranden i centrala Karlskoga under kontroll. Branden startade vid lunchtid på vinden eller i taket till en inredningsbutik. Både butiken och en biograf som ligger i samma byggnad totalförstördes, enligt räddningstjänsten.
- Det som har varit vårt bekymmer är ett åtta våningar högt hyreshus där vi haft svårt att hålla branden borta, men det har vi lyckats med nu, säger Henrik Alling, ställföreträdande räddningschef till TT. Ingen person skadades vid branden, men de boende i det intilliggande hyreshuset fick evakuerats med hjälp av polisen. Karlskoga kommuns Posomgrupp, en samarbetsgrupp för psykiskt och socialt omhändertagande som används vid katastrofer, har tagit hand om ett tiotal boende som står utan bostad. Räddningstjänsten kan ännu inte svara på när hyresgästerna kan flytta tillbaka. Branden bekämpades av 25 brandmän från fyra stationer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".