LUND - KARLSTAD

Dom om dödsolycka överklagas inte

Dödsolyckan i Lund på valborgsmässoafton förra året då en 23-årig kvinna från Karlstad omkom kommer inte att prövas i hovrätten. Den 28-årige man som dömdes för att ha vållat kvinnans död genom att knuffa henne framför en buss avstår från att överklaga.

I tingsrätten dömdes han till villkorlig dom och dagsböter.

En starkt bidragande orsak till hans beslut att inte överklaga är att han blivit så kränkt och påhoppad i olika bloggar och på Facebook på internet. Kränkningarna har även haft rasistiska inslag, säger hans advokat Staffan Bergqvist till TT.

Under rättegången berättade flera vittnen att de hade sett 28-åringen knuffa sin kompis med så stor kraft att denne stötte emot kvinnan så att hon tappade balansen och föll ut i gatan, där hon blev överkörd av en buss och omkom. Men 28-åringen hävdar att allt var en olyckshändelse och att han själv blivit knuffad.

Männen hade festat i Stadsparken och var alkoholpåverkade när de promenerade längs gatan. Enligt flera vittnen skojade de med varandra genom att småknuffas längs vägen.(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista