ÅRJÄNG

150 - 300 nya jobb i Årjäng

Årjängs kommun kommer att få mellan 150 och 300 nya jobb i ett nytt planerat handelscenter. Det är företaget Skandinaviska Handelsparker som planerar att öppna ett nytt handelscenter som ska stå klart sommaren 2010.

I handelscentret planeras bland annat för sportbutiker, storhandel, snabbmatsrestauranger och outlet-butiker. Företaget räknar med att sysselsätta minst 150 personer men man kommer att ha behov av minst det dubbla år 2012. Första delen omfattar 30 000 kvadratmeter handelsyta och lika mycket till planeras i del två av projektet, säger marknadschefen Bernt Einersen.

Stefan Hallberg, rektor för Årjängs gymnasieskola, har fört samtal med företaget om möjligheterna att starta en handelsutbildning i Årjäng för att tillgodose kravet på kvalificerad arbetskraft.

Från kommunens sida ser man mycket positivt på handeln och nyetableringar. Det är glädjande att vårt arbete för att skapa ett positivt näringslivsklimat inom kommunen fortsätter ge resultat även i dessa tider, säger Katarina Johannesson, kommunalråd i Årjängs kommun.

(Skandinaviska Handelsparker AS ägs av Conceptor AS och DNB Nor Eiendomsfond 1.AS. Projektet som i sin första del ska vara klart sommaren 2010 omfattar totalt 64 000 kvadratmeter handelsyta färdig utvecklat. Man planerar bland annat för sportbutiker, storhandel,snabbmatsrestauranger och outlett-butiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".