Fotboll

DIF vill släppa Stora Valla

Degerfors IF äger idag sin hemmaplan Stora Valla. Men driften av arenan är en tung post för föreningens ekonomi. Jan-Ove Bäckman är nytillträdd ordförande för DIF och han ser helst att Degerfors kommun tar över ansvaret för Stora Valla.

Robert Mörk (S), kommunalråd i Degerfors, är mycket tveksam till att kommunens ska ta över driften av idrottsanläggningen. Men han utesluter inte helt att Stora Valla kan drivas av kommunen i framtiden.

Varje år kostar driften av idrottsanläggningen Stora Valla Degerfors IF 800 000 kronor. Det är slutsumman efter det att det kommunala driftstödet från Degerfors kommun är borträknat, säger DIFs ordförande Jan-Ove Bäckman.

Stora Valla behöver rustas upp för att möta Svenska Fotbollförbundets krav som ställs för spel i högre divisioner. Degerfors IF spelar den kommande säsongen i division 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista