Karlstadbo erkänner bombhotet

En 27-årg karlstadbo har nu erkänt att det var han som placerade ut en bombattrapp på en toalett i Bibliotekshuset i Karlstad den 28 juli i år. Den tekniska bevisning styrker hans erkännande.
27-åringen greps och anhölls efter ett omfattande spaningsarbete. Under utredningen kom det fram uppgifter som kunde tolkas som nya hot mot Karlstad kommun. Polisen informerade kommunledningen om detta i tisdags vilket ledde till förstärkt bevakning av bland annat Stadshuset, men nu säger polisen att det inte längre finns någon hotbild kvar. 27-åringen har också släppts på fri fot, men han kommer senare att åtalas, misstänkt för olaga hot som är ett grovt brott. Varför 27-åringen hade placerat bomattrappen i Bibliotekshuset är oklart. Polisens presstalesman Sten Persson säger att det inte finns några anknytningar till nynazistiska eller andra grupper.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".