Karlstad

Butikskunder brottade ner pistolman

En pistolbeväpnad rånare brottades ner av två kunder i en butik i centrala Karlstad på söndagseftermiddagen. Rånaren greps sedan av polis som kom till platsen kort efter händelsen. 

Den misstänkte mannen gick in på butiken Pekås på Vikengatan i centrala Karlstad vid 14.20-tiden på söndagen. Han hade huvan neddragen för ansiktet och gick fram till kassörskan och hotade henne med en pistol.

Efter att ha fått en okänd summa pengar försökte rånaren lämna butiken. Men han kom inte speciellt långt, två kunder, som hade blivit vittnen till rånet slängde sig över honom och brottade ner rånaren på marken.

Polis tillkallades till butiken och när en patrull kom fram hölls mannen fortfarande fast av butikskunderna.

– Det är blandade känslor inför en sån här händelse. Jag förstår att de gjorde det. Jag hade nog själv agerat på det där viset. Samtidigt kanske det inte är så bra att ingripa med tanke på att det vara vapen inblandade, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl på polisen.

Han tycker att det är bra att det finns civilkurage, men konstaterar ändå att mannen bar på ett riktigt vapen och att det kunde ha slutat illa.

Den misstänkte rånaren är oidentifierad och är just nu gripen, misstänkt för rån.

Pablo E. Dalence
pablo.dalence@sr.se
  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista