Knarkdomar fastställda

Hovrätten i Göteborg har fastställt domarna för två män som i somras dömdes av Karlstads tingsrätt till fängelse för grovt narkotikabrott.
Hovrätten i Göteborg har fastställt domarna för två män, 51 och 49 år, som i somras mot sitt nekande dömdes av Karlstads tingsrätt till nio respektive sex års fängelse för grovt narkotikabrott, rapporterar Sveriges Radio Blekinge. De två var huvudmän i en amfetaminhärva som rullades upp tidigare under våren. Ytterligare två män kom undan med två års fängelse vardera. Enligt åtalet köpte den 51-årige mannen, från Deje i Värmland, vid ett tillfälle nära tre kilo amfetamin från 49-åringen. Denne är hemmahörande i Karlshamn. Hos Blekingebon påträffade polisen 270 000 kronor i glasburkar gömda i en stenmur. Under huvudförhandlingen hävdade båda männen att de enbart handlat med utomhusmöbler och att pengarna utgjorde en del av betalningen för dessa. Vid avslöjandet beslagtog polisen dock såväl amfetaminet som fyra kilo cannabis och ett kvarts kilo kokain.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".