Färre platser för asylsökande

Det är inte bara i Säffle som Migrationsverket ska minska antalet platser för asylsökande. Antalet platser ska minskas även i Filipstad, Hagfors och Grums. Dessutom finns det planer på att slå ihop Migrationsverkets enheter i Karlstad och Filipstad.

– Vi ser att det är ett färre antal människor som söker asyl och därför ser vi över i hela landet hur många platser vi behöver, säger Sandra Svennberg, tillförordnad enhetschef vid Migrationsverket i Karlstad.

Neddragningen kommer att beröra personalstyrkans storlek, men hur många som kan få sluta är inte klart.

– Vi tittar samtidigt på en samorganisation i hela Värmland, där vi ska slå ihop de två enheterna i Karlstad och Filipstad till en enhet.

I dag finns det 1 500 platser för asylsökande i Värmland. Enligt Sandra Svennberg kan antalet platser i Värmland komma att minskas med 500.

I Säffle har Migrationsverket 475 platser och kommunalrådet Daniel Bäckström säger att kommunen inte har några större invändningar mot att platsantalet ska minskas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".